søndag 3. april 2011

Hjemmelagde hamburgerbrød uten melk.

Junkfood på tallerkenen i dag, men kan i hvert fall skilte med hjemmelagde grove hamburgerbrød uten melk, for småen har fått melkeallergi :(



Her er oppskriften:

3 dl lunkent vann og 50 g gjær blandes
Tilsett 1/4 dl olje
Tilsett 7,5 dl mel(jeg erstattet halvparten av hvetemelet med sammalt hvete og kruskakli, bare fantasien setter grenser her)
Og 1/2 ts salt

Eltet i kjøkkenmaskin og hevet i 30 minutter.
Formet til åtte boller, trykket de flat og hevet de litt til(45 min for de som har tolmodighet)
Penslet med vann.
Stekte de på 225 grader i ca 10 min, mer eller mindre alt ettersom om hvor god ovn du har:)
Kan også selvsagt formes til hotdogsbrød også.
Voila!

Idè hentet fra UtenMelk.no




2 kommentarer:

  1. Hvor er denne tomten da? Utrolig morsomt at dere skal bygge!

    SvarSlett
  2. Kleppestø, rett ovenfor Helsetunet.

    SvarSlett